Liene Schipper

“De koe en ik zijn precies hetzelfde. We kunnen allebei niet praten, we kunnen alleen maar loeien. Onze vellen zijn zacht en warm. Onze hoorns zijn gevoelig en bot. Onze ademhaling gaat tegelijkertijd in en uit, synchroon met de golven om ons heen. Ik kan op de koe varen als mijn eigen eiland. Het enige verschil is uiteindelijk dat we een verschillend aantal magen hebben.”

 

Liene Schipper (1999) is een dichter, schrijver en podcastmaker. Dit jaar studeert ze af in Creative Writing aan ArtEZ met de novelle ‘Ons eiland en wat we vonden op de kust’.

In ‘Ons eiland en wat we vonden op de kust’ wordt de lezer meegenomen in een wereld die bijna lijkt op de onze, maar waar olifanthotels kunnen praten, waar eenzame koeien uit het niets verschijnen en oorverdovend luid loeien. Het verhaal is een zoektocht naar hoe we elkaar proberen te begrijpen, en wat je nou eigenlijk moet doen als je denkt dat je elkaar eindelijk begrepen hebt.

Schipper is onder andere gepubliceerd in de Seizoenszine, HOLYFLEA! en in Hard//hoofd. Ook stond ze op verschillende podia, waaronder die van de Nacht van de Bibliotheek in Boxmeer.

Mail: lieneschipper@hotmail.com
Website: lieneschipper.nl