Lieke Tijink

“Vivek pelt een ei. Iedereen krijgt er een. We hebben even geduld nodig, maar tussen het praten en het roken door zorgt Vivek dat iedereen een glad, hardgekookt ei krijgt. Het is het meest romantische gebaar dat ik ooit heb meegemaakt. Zijn lange dunne vingers breken de kleine stukjes eierschaal. Zijn nagels zijn donker van het oogsten van de courgettes en pompoenen. Een paar uur geleden hebben we tientallen dozen gevuld en in de schuur gezet voor de zaterdagmarkt.

Hij zegt dat hij eenden heeft omdat ze de slakken opeten die gaten in de bladeren maken van zijn gewas. Een ei weghalen bij een kip is moeilijker dan we dachten, een kip bewaakt een ei met haar leven.

Als een eend een ei legt, loopt ze gewoon weg.”

 

Lieke Tijink (1998) schrijft korte verhalen en maakt prints. Haar/hun eindwerk iets op sterk water is een bundeling korte verhalen die gaan over mensen die queer zijn, die elkaar tegenkomen, van elkaar houden, bij elkaar weggaan. De verhalen gaan over relaties tussen mensen, mensen die op plekken zijn die niet hun thuis zijn, maar dit misschien wel kunnen worden. De dingen die in haar dagelijks leven terugkomen in de verhalen zijn onder andere: honden, kleren van vrienden en dromen.

Instagram: @lieke.tijink