Chanina Michelle Roelofsma

“‘Tijd is zo’n gek ding,’ murmelde ze in zijn borstkuiltje. Ze keek naar hem op, maar zag alleen zijn kin en de langer geworden stoppelharen van zijn baard. ‘Ineens kan iemand weg zijn, en je weet niet wat je ervoor in de plaats krijgt. Leegte. Of ruimte. Of geen van beide. Je krijgt een andere verhouding tot de persoon die er was…’ Jason spreidde zijn vingers in haar nek, maakte ruimte door haar haren naar een kant te kammen, masseerde de spieren langs haar nekbotjes. ‘…en iedereen rouwt anders. Tom heeft het mama nooit vergeven dat ze ons verliet-’ ‘Waarom zeg je altijd “verlaten”?’ ‘Dat vind ik mooier dan “doodgaan”.'”

In Chanina Michelle Roelofsma’s korte roman Nina, kampt het hoofdpersonage met het overlijden van haar broer Tom. Nina’s relatie met Jason komt op scherp te staan wanneer Jason op muziektour naar het buitenland vertrekt. Het contact met haar beste vriend en vriendin vormt een vangnet voor Nina. Zal ze door haar verlies de verbinding met Jason kwijtraken?

 

Chanina Michelle Roelofsma heeft een liefde voor detailrijke, ingevoelde teksten en authentieke audio-kunstwerken. Ze schrijft met haar hart om het juiste gevoel te vangen. In haar werk Chanina’s Verlieskist hield ze oprechte gesprekken rondom haar terugkerende thematiek van rouw en het ervaren van verbinding. Tijdens en na haar stage maakte ze de podcast Kunstenaar in een Kamer, waarin ze elementen van binnen- en buitenwereld verenigt in fictie en non-fictie.

Ze liep stage bij schrijfster en hoorspelmaker Hanneke Hendrix en Uitgeverij AnkhHermes. Momenteel schrijft ze websiteteksten in opdracht en werkt ze aan een audioboek, een detectiveverhaal voor kinderen en volwassenen. Daarnaast heeft ze een eigen nieuwsbrief.

Email: chaninaroelofsma@hotmail.com
Website en Nieuwsbrief: https://chaninamichelle.weebly.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ChaninaMichelleSchrijft
Instagram: @chaninamichel